Change language

Om os

Om Røgfrit København 2025

En røgfri hovedstad i 2025 - på frivillig basis og uden løftede pegefingre. Det er visionen for partnerskabet Røgfrit København.

I København bor der knap 80.000 mennesker, som ryger. Vi ved, at ca. syv ud af ti ønsker at stoppe, men rygestop kan være svært.

Derfor har vi i Københavns Kommune lanceret Røgfrit København 2025. Vores vision er, at København i 2025 er røgfri. Vores hovedstad skal være en sund og grøn metropol, hvor børn og voksne kan færdes uden at blive generet af tobaksrøg, hvor nye generationer ikke begynder at ryge, og hvor mennesker, der ryger, kan få hjælp og støtte til at blive røgfri. Det handler ikke om et forbud. Tværtimod. Vi satser på at blive en røgfri by ad frivilligheds vej. I vores arbejde stræber vi efter at være hensynsfulde, inkluderende og yde god hjælp og støtte til alle københavnske rygestoppere.

Målet er, at kun fire procent af hovedstadens indbyggere ryger i 2025. Det svarer til 18.000 københavnere og vil bl.a. betyde at alle dem, som i dag ønsker at holde op med at ryge, får deres ønske opfyldt. Vores mål er ambitiøst, men vi tror på, at vi kan nå det. Hvis vi samarbejder. Mangfoldighed og lokalt ejerskab er vejen frem.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.